trivagon hotelliopas Dubaihin

Sanna Lindholm,

Tervetuloa trivagon hotellioppaaseen! Täältä löydät tärkeimmät kohdetiedot sekä kaiken tärkeän hotellin varaamisesta tässä lomakohteessa. Me etsimme jokaiselle reissulle sopivimmat hotellit ja joukosta voit valita sen, mikä istuu parhaiten sinun lomaasi. Etsitkö parasta aikaa varata hotelli tai haluatko tietää, mistä löydät lapsiystävällisen hotellin rannalta? Täältä löydät vastaukset näihin ja moniin muihin kysymyksiin. Aloitetaan suomalaisten eksoottisella uudella suosikilla, Dubailla. Tämä Lähi-Idän helmi on turvallinen tapa tutustua alueen kulttuuriin. Mikäli kuumuus ei ole ongelma ja haluat yhdistää ranta- ja kaupunkiloman, suuntaa Dubaihin! 

Pilvenpiirtäjiä

ILMASTO JA MATKUSTUSAJAT

Dubain ilmastoa voi valehtelematta kutsua kuumaksi. Kesäkuukausina keskilämpötilat nousevat jopa yli 40 celsiusasteeseen, joten Dubai on ehdottomasti talvikohde. Talvikuukausina keskilämpötilat ovat 25 celsiusasteen tuntumassa. Dubaissa sade ajoittuu talvikuukausille, mutta sademäärät ovat hyvin vähäisiä ja ajoittuvat maksimissaan muutamiin päiviin kuukaudessa. Myös veden keskilämpötila on talvellakin yli 20 celsiusastetta, joten kyseessä on talvimatkailijan paratiisi. Kesällä huikean kuumuuden lisäksi hiekkamyrskyt saattavat kiusata matkaajaa, joten ilmaston puolesta matkat on syytä ajoittaa talvi- sekä kevätkuukausille.

Ranta

KIELI JA KULTTUURI

Dubain, kuten Arabiemiirikuntien, virallinen kieli on arabia. Kaupungin asukkaista suuri osa on kuitenkin maahanmuuttajia ja englanti on yleisesti käytetty kieli. Erityisesti yritysmaailmassa ja matkailualalla englanti on pääasiallinen kieli. Turisti pärjääkin ongelmitta englannin kielellä Dubaissa.

Dubain kulttuuri on saanut vaikutteita islaminuskosta, arabialaisesta kulttuurista sekä länsimaalaisesta elintavasta. Vaikka Dubai onkin varsin rento lomakohde, on syytä muistaa, että kyseessä on islaminuskoinen valtio ja monet tavat sekä lait eroavat länsimaalaisista vastaavista. Tämä kannattaa ottaa huomioon niin pukeutumisessa kuin esimerkiksi julkisissa hellyydenosoituksissa, joita on syytä välttää. Päivän aikana kuullaan viisi kutsua rukoukseen ja viikonloput Dubaissa vietetään perjantaista lauantaihin. Alkoholia saa hotelleista, mutta julkisesti ei ikinä tule esiintyä päihtyneenä. Dubai on turvallinen matkakohde, mutta matkailijan on syytä osoittaa kunnioitusta paikallisille kulttuurille.

Burj al Arab

NÄHTÄVYYDET

Burj Khalifa

Burj Khalifa on maailman korkein rakennus, joka kohoaa päätähuimaavaan yli 828 metrin korkeuteen. Rakennuksessa on 160 kerrosta sekä maailman korkein näköalatasanne 555 metrin korkeudessa. Liput kannattaa varata verkosta etukäteen, sillä tämä on turistien keskuudessa erittäin suosittu nähtävyys.

Burj Al Arab

Burj Al Arab on maailman kolmanneksi korkein hotelli, joka tunnetaan sen purjetta muistuttavasta muodosta. Burj Al Arab on luksushotelli sanan todellisessa merkityksessä, sillä hotellin kalleimman sviitin hinta nousee yli 10 000 euroon yöltä. Hotelli on kuitenkin paikallinen nähtävyys omalla saarellaan aivan Jumeirah Beachin tuntumassa.

Dubai Mall

Dubai Mall on maailman suurin ostoskeskus, josta löytyy yli 1200 liikettä, 33 000 kalan akvaario sekä 2000 ihmisen luistinrata. Ostoskeskuksen kokoluokasta kertoo myös 250 huoneinen hotelli, elokuvateatteri, 120 ravintolaa ja kahvilaa sekä yli 14 000 parkkipaikkaa. Ostoskeskus sijaitsee aivan Burj Khalifan yhteydessä ja on yksi kaupungin ykkösnähtävyyksiä, olit sitten tekemässä ostoksia tai et. Kyseessä on myös yksi maailman vierailluimpia turistikohteita, joka päihittää kävijämäärissä kokonaiset kaupunkikohteet. Vuonna 2014 Dubai Mallin vierailijamäärä oli huikeaa 80 miljoonaa kävijän kokoluokkaa.

Dubai Fountain

Dubai Fountain on suihkulähde Dubai Mallin yhteydessä. Tämä nähtävyys suihkuaa vettä päätähuimaavaan 140 metrin korkeuteen, joka vastaa 45 kerroksista kerrostaloa. Päivittäin esitettävä show yhdistää musiikkia ja valoja henkeäsalpaavaksi kokonaisuudeksi. Kyseessä on maailman suurin suihkulähdekoreografia, jossa yhdistyvät perinteinen arabialainen musiikki sekä länsimaiset hitit.

Burj Khalifa

Ski Dubai

Ski Dubai on laskettelukeskus Mall of the Emirates –ostoskeskuksessa. Kyseessä ei ehkä ole maailman huikein laskettelualue, mutta sijainti aavikkokaupungissa tietysti tekee tästä näkemisen arvoisen nähtävyyden. Tämä laskettelukeskus koostuu 85 metriä korkeasta sisävuoresta sekä 5 rinteestä. Hallin lämpötila pidetään -1 celsiusasteessa silloinkin kun kesälämpötilat ulkona kohoavat yli 40 lämpöasteeseen. Tästä laskettelukohteesta löytyy myös pingviinejä, jotka vapautetaan käyskentelemään vieraiden iloksi. Pingviinien kanssa voi myös varata lähemmän kohtaamisen ennen vierailua.

Palmusaaret

Palmusaaret ovat tekosaaria meressä Persianlahdella, jotka kasvattavat Dubain rantaviivaa 520 kilometrillä. Saaret on tehty palmun muotoon ja on tarkoitettu kaiken kattaviksi vapaa-ajankeskuksiksi. Palm Jumeirah on alkuperäisen palmusaariryhmän pienin saari, joka sijaitsee Jumeirah Beachin läheisyydessä. Tämän saaren päädystä löytyy huikea teemahotelli Atlantis the Palm ja ”palmunoksat” puolestaan ovat täynnä toinen toistaan upeampia huviloita.

Dubai

ALUEET

Dubain tärkeimmät alueet ovat Bur Dubai, Deira, Downtown Dubai, Jumeira sekä Palm Jumeira. Dubai Creek jakaa kaupungin kahteen pääasialliseen osaan Bur Dubaihin sekä Deiraan. Deira on alue, joka sijaitsee Dubai Creekin pohjoispuolella. Ehdonta nähtävää Deirassa ovat erilaiset markkinat, kuten kulta- ja maustemarkkinat, jotka tarjoavat näytteen perinteisestä paikallisesta kulttuurista. Bur Dubai sijaitsee Dubai Creekin eteläpuolella ja tarjoaa palan historiallista Dubaita. Täältä löytyy niin historiallisia nähtävyyksiä kuin museoita ja taidenäyttelyitäkin. Downtown Dubai on kaupungin vilkas keskusta, mistä löytyy niin maailman korkein rakennus kuin suurin ostoskeskuskin. Jumeira on Dubain ranta-alue, jolta löytyy läjäpäin hotelleja ja tietenkin kaupungin upeat hiekkarannat. Tältä alueelta löytyy myös legendaarinen Burj Al Arab –hotelli. Palm Jumeira puolestaan on palmun muotoon rakennettu tekosaari, joka on täynnä upeita hiekkarantoja, hotelleja sekä loma-aktiviteettejä.

Kun valitset hotellia Dubaissa, tärkein valinta on rannan ja kaupungin välillä. Toki Dubaissa on myös runsaasti hotelleja, jotka ovat kohtuullisen matkan päässä sekä kaupungin keskustasta että Jumeira Beachin aalloista. Parhaat kaupunkihotellit löytyvät Downtown Dubain alueelta, kun taas rantalomaa valitessa vaihtoehtoina ovat joko Jumeira Beachin alue tai Palm Jumeira.

HINTATASO

Dubai on tunnetusti luksuksen mekka, joten hintataso on myöskin korkeahko. Loman lopullinen hinta on pitkälti kiinni valinnoista ja tietyt asiat, kuten esimerkiksi liikkuminen, ovat Dubaissa selkeästi edullisia. Hotellit ovat kuitenkin jokseenkin kalliita tässä Lähi-Idän ostosparatiisissa. On hyvä muistaa, että Dubai on ennen kaikkea laadukkaiden hotellien kohde, mikä luonnollisesti nostaa keskimääräisen hotelliyön hintaa, mutta myöskin sen tasoa. Dubaista saa toki hotellin myös alle 100 eurolla yö, mutta luonnollisesti tämä vaikuttaa hotellin yleiseen tasoon. Kannattaa siis tutustua hotelleihin huolella ja punnita, mikä itselle on lomalla tärkeintä. Vertailemalla hotelleja huolellisesti voi tästä kaupungista kuitenkin löytää erinomaisen hinta-laatusuhteen majoituksen. Hotellihinnat seurailevat pitkälti matkustussesonkeja. Talviaikaan, kun sää on Dubaissa parhaimmillaan, ovat myös hotellihuoneiden hinnat korkeimmillaan. Halvimmillaan hotellien hinnat ovat kesällä, mutta silloin kaupungin ilmasto on ainakin suomalaisittain sietämättömän kuuma. Jonkinlaisena kompromissina hinnan ja kuumuuden välillä voidaan pitää kevättä, jolloin hotellit ovat piirun verran edullisempia eikä kesän paahtavin kuumuus ole vielä saapunut kaupunkiin.

Hotelliopas Dubai

trivagon hotellivinkit

MONIPUOLINEN KAUPUNKIHOTELLI

Fairmont Dubai

Uima-allas

Fairmont Dubai on yhtä monipuolinen kuin itse kaupunkikin. Tämä luksushotelli sijaitsee aivan kaupungin keskustassa, 10 minuutin matkan päässä maailman suurimmasta ostosalueesta Dubai Mall -ostoskeskuksesta. Yhtä lähellä ovat myös maailman korkein rakennus Burj Khalifa, sekä huikeaan korkeuteen vettä suihkuava Dubai Fountain.

Hotellihuone

Keskustan palveluiden lisäksi Jumeirah Beach on vain muutaman minuutin päässä. Hotellista löytyvät kaikki tarvittavat palvelut ja paljon enemmän. Hotellissa on useita ravintoloita, kuten esimerkiksi Lähi-Idän ainoa ”illallinen pimeässä” -konseptiravintola. Lisäksi hotellista löytyy kaksi trendikästä klubia, kylpyläosasto, kuntosali sekä kaksi uima-allasta kattoterassilla.

+ Keskustahotelli 

+ Ranta lähellä

+ Uima-allas kattoterassilla

Hotelli trivagossa

 

PAIKALLINEN TEEMAHOTELLI

Atlantis The Palm

Atlantis the Palm

Atlantis the Palm sijaitsee tekosaarella, joka on täynnä ravintoloita ja vesileikkimahdollisuuksia. Hotellin teemana on mystinen Atlantis – valtamereen uponnut saari. Hotelli avattiin huikein menoin vuonna 2008. Superjulkkiksia täynnä olleet avajaiset kruunasi ilotulitus, joka oli kooltaan seitsemän kertaa Pekingin olympialaisten avajaisseremonian ilotulituksen kokoinen spektaakkeli.

Hotellihuone

Hotellissa on mahdollisuus yöpyä vedenalaisissa sviiteissä tai hieman vaatimattomammin  arabi- sekä Atlantis-teemaan sisustetuissa huoneissa. Hotellin yhteydestä löytyy niin paljon aktiviteettejä, ettei saarelta tarvitse koko loman aikana poistua. Koko perheelle riittää erilaisia aktiviteettejä vesipuistosta, sukeltamiseen ja delfiinien kanssa uimiseen. Atlantis on todellinen teemahotellien helmi, joka on kerran elämässä koettava ihme!

+ Kerran elämässä -kokemus

+ Monipuoliset loma-aktiviteetit

+ Huikeat sviitit 

Hotelli trivagossa

 

LAPSIYSTÄVÄLLINEN RANTAHOTELLI

Sofitel Dubai The Palm Resort & Spa

Hotellin uima-allas

Dubai alkaa olla suosittu shoppailun ohella myös lapsiperheiden kohteena. Kaupunki on täynnä erilaisia resortteja, ja mikäli tähtäimessä on laadukas perheloma, on Dubai varma valinta. Sofitel on koko perheelle sopiva hotelli, joka sijaitsee samalla tekosaarella Atlantis-hotellin kanssa. Hotellista löytyy Amura Kids Club, missä hotellivieraana olevat lapset saavat leikkiä veloituksetta päivittäin.

Lasten leikkihuone

Lastenkerhon tiloihin kuuluvat laaja leikkihuone leluineen ja aktiviteetteineen sekä allasalue, josta löytyvät lasten liukumäet. Lisäksi hotelli sijaitsee yksityisellä rannalla aivan meren tuntumassa, eli siirtyminen uima-altaalta rannalle käy käden käänteessä. Hotellista löytyy myös rentouttava kylpyläosasto, jossa aikuiset pääsevät kokemaan loma-ajan hemmottelua. Tämä on todellista lapsiperheen luksusta!

+ Veloitukseton lastenkerho

+ Ranta lähellä

+ Monipuoliset loma-aktiviteetit

Hotelli trivagossa

 

ROMANTTINEN LUKSUSHOTELLI

Dusit Thani Dubai

Aula

Dusit Thani on hulppea hotelli keskellä kaupunkia, joka tarjoaa romantiikkaa ja luksusta hyvällä hinta-laatusuhteella. Erikoisuuden hotellista tekee sen thaimaalainen teema. Kyseessä on hotelli, joka uhkuu thaihenkeä ja palvelee vieraitaan maailmankuululla thaimaalaisella vieraanvaraisuudella.

Hotellihuone

Hotellista löytyy perinteinen thaimaalainen ravintola, jossa pääsee nauttimaan thaikeittiön erikoisuuksista. Hotellin katolta löytyy uima-allas ja lisäksi vieraiden käytössä ovat kuntoilutilat saunoineen. Tämä on täydellinen hotelli romanttista kaupunkilomaa varten.

+ Keskustahotelli

+ Thaimaalaiset erikoisuudet

+ Hyvä hinta-laatusuhde

Hotelli trivagossa

 

LAADUKAS KETJUHOTELLI 

Ramada Jumeirah Dubai

Hotelliaamiainen

Dubain hotellien hintataso voi tuntua hieman hintavalta, joten turvallinen ja hinta-laatusuhteeltaan varma valinta on Ramada-ketjun hotelli. Ramada Jumeirah on hotelli, joka tarjoaa takuuvarmasti siistit ja monipuoliset puitteet hyvällä sijainnilla, eikä hinta ole päätä huimaava.

Kylpyhuone

Hotellissa on kattava kuntosali, kylpylä sekä näköalallinen uima-allas katolla. Hotelli sijaitsee kätevästi lähellä rantaa, eivätkä kaupungin keskusta ja tärkeimmät nähtävyydetkään ole kaukana. Hotellista löytyy monipuoliset ravintolapalvelut ja mukavat sekä käytännölliset huoneet.

+ Hyvä hinta-laatusuhde

+ Ranta lähellä 

+ Näköalallinen uima-allas

Hotelli trivagossa

 

Dubain hotelleja vertailet kätevästi trivagon verkkosivuilla